Κροκέτες σολομού

Κροκέτες σολομού

Συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου!

Υλικά: για 4 άτομα

  • 4 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 ½ κ.γ. μαγιονέζα Dijonnaise Brava
  • ¼  φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. κόκκινη πιπεριά, πολτοποιημένη
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ¼  κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • 4 φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα και κόκκαλα
  • 1 μεγάλο αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 φλ. τσ. ψίχουλα ψωμιού
  • 1 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
  • ½  κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/8 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

1. Αναμειγνύουμε 2 κ.σ. μαγιονέζα Dijonnaise, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι, το σολομό και το αβγό.

2. Προσθέτουμε τα ψίχουλα ψωμιού και ανακατεύουμε.

3. Φτιάχνουμε το μείγμα σε 8 κροκέτες.

4. Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

5. Βάζουμε τις κροκέτες και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

6. Βγάζουμε τις κροκέτες σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας.

7. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη μαγιονέζα Dijonnaise, το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, την κάπαρη, τη ½ κγ. σκόρδο ψιλοκομμένο και το αλάτι και περιχύνουμε τις κροκέτες.