Κριτσίνια με φέτα, ρίγανη και Kέτσαπ

Κριτσίνια με φέτα, ρίγανη και Kέτσαπ

Συνταγή από την Αρετή Μουλακάκη!

Υλικά: για 20-25 μεγάλα κριτσίνια

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο extra για το πλάσιμο
  • 200 ml χλιαρό νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. φέτα
  • 50 γρ. Κέτσαπ Brava + λίγο για το κλείσιμο των κριτσινιών
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 100 γρ. σουσάμι
  • 30 γρ. παπαρουνόσπορος
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και ανοίγουμε ένα λακάκι στη μέση. Στο multi χτυπάμε τη φέτα με το ελαιόλαδο, την Κέτσαπ Brava και τη ρίγανη.

2. Αδειάζουμε το μείγμα στη μέση του αλευριού και ζυμώνουμε με τα χέρια και προσθέτουμε σταδιακά το νερό. Ανάλογα με την ποιότητα του αλευριού μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό ώστε να έχουμε μια λεία και εύπλαστη ζύμη. Μπορούμε επίσης να βάλουμε το μείγμα στο μίξερ με το εργαλείο για τις ζύμες και να το αφήσουμε να ζυμωθεί για 5 λεπτά.

3. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε κομμάτια μικρά και τα πλάθουμε σε μακρόστενα σχήματα με τη βοήθεια του πλάστη ή ενός ποτηριού. Προσθέτουμε κατά μήκος λίγες σταγόνες Κέτσαπ Brava στη μέση και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Κλείνουμε τα κριτσίνια είτε διπλώνοντας και τις δύο μακρόστενες πλευρές προς τη μέση, είτε κρατώντας τις δύο άκρες και γυρίζοντας σαν έλασμα τη ζύμη. Μπορούμε να δώσουμε όποιο σχήμα μας αρέσει αρκεί να είναι ομοιόμορφα τα σχήματα ώστε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.

4. Με ένα πινέλο νερώνουμε το κάθε κριτσίνι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 ο C για 20 λεπτά περίπου ή όσο χρειαστεί για να ροδίσουν και να είναι κριτσανιστά. Σε κάποιους φούρνους θα χρειαστεί να τα αφήσουμε λίγο περισσότερο.