Κοτοσαλάτα με μπέικον και blue cheese

Κοτοσαλάτα με μπέικον και blue cheese

Συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου!

Υλικά: για 4 άτομα

  • 450 γρ. στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκαλο
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1/2 φλ. Blue Cheese Mayo Brava
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • λίγο blue cheese, θρυμματισμένο, για το γαρνίρισμα
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό.

2. Βγάζουμε το μπέικον από το τηγάνι και το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας, αφήνοντας το λίπος που έχει βγάλει στο τηγάνι.

3. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια.

4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με σκόρδο και αλατοπίπερο και το βάζουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι το εσωτερικό τους να μην είναι ροζ.

5. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, καλύπτουμε (όταν κρυώσει) και βάζουμε στο ψυγείο.

6. Όταν κρυώσει αρκετά το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μπουκιές και σε ένα μεγάλο μπολ το ανακατεύουμε με το μπέικον, τα κρεμμυδάκια και τη blue cheese μαγιονέζα.

7. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με θρυμματισμένο blue cheese, αβγά βραστά, αβοκάντο και ντομάτα.