Κοτόπουλο στο τηγάνι με κρέμα βαλσάμικου πορτοκάλι

Κοτόπουλο στο τηγάνι με κρέμα βαλσάμικου πορτοκάλι

Συνταγή από την Μυρσίνη Λαμπράκη!

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
  • 2 κουτ. σουπ. κρέμα βαλσάμικου με πορτοκάλι Brava
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το στήθος κοτόπουλο στην κατάψυξη για 20 λεπτά, να αρχίσει να παγώνει, χωρίς όμως να σκληρύνει. Το βγάζουμε και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε οριζόντια σε λεπτές φέτες 1 – 2 εκ.

2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο, το χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, το κρεμμύδι,τη κρέμα βαλσάμικου με πορτοκάλι Brava, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4 ώρες.

3. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, το σκουπίζουμε ελαφρά, και το ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο, που έχουμε ζεστάνει και αλείψει με λίγο ελαιόλαδο – για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Σουρώνουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε το δενδρολίβανο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό με τη σάλτσα του μαζί με μια πράσινη σαλάτα.