Κοτόπουλο στο φούρνο με κασέρι και κρέμα βαλσάμικου με μέλι

Κοτόπουλο στο φούρνο με κασέρι και κρέμα βαλσάμικου με μέλι

Συνταγή της Μυρσίνης Λαμπράκη!

Υλικά: για 4 άτομα

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλο χωρίς δέρμα
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ.γ. βασιλικό ξερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικου με μέλι BRAVA
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 1 πιπεριά κόκκινη τσίλι
  • 250 γρ. κασέρι κομμένο σε φέτες
  • 4-5 φρέσκα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

1. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει .Το αφαιρούμε από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό σε ένα πιάτο.

2. Προσθέτουμε  το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με τα μισά ντοματίνια, την κρέμα μπαλσάμικου  BRAVA και την πιπεριά τσίλι για 2-3 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και τον ξερό βασιλικό και επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Σιγομαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.

3. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πυρίμαχο ταψί και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα ντοματίνια.

4. Ψήνουμεε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Τραβάμε από τον φούρνο και τοποθετούμε επάνω σε κάθε κομμάτι κοτόπουλο μια φέτα κασέρι .Ψήνουμε ξανά το κοτόπουλο στον φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το κασέρι. Σερβίρουμε το κοτόπουλο πασπαλισμένο με μπόλικο φρέσκο βασιλικό.

ΤIP : Αντί για κασέρι , μπορούμε να βάλουμε μοτσαρέλα ή άλλο τυρί που λιώνει.