Κοτόπουλο παναριστό σε σιμιγδάλι με dressing από μουστάρδα απαλή Brava

Κοτόπουλο παναριστό σε σιμιγδάλι με dressing από μουστάρδα απαλή Brava

Συνταγή από την Αρετή Μουλακάκη!

Υλικά: για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (750-800 γρ. περίπου)
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κάτι λιγότερο από 1 κούπα)
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό (1/2 κούπα περίπου)
  • 150 γρ. γιαόυρτι στραγγιστό
  • 60 γρ. Μουστάρδα Brava απαλή
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Λάδι ελαφρύ για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 80γρ. τυρί κρέμα, ½ φλιτζάνι περίπου
  • 60 ml γάλα (1/3 φλιτζανιού.)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το κοτόπουλο καλά και το κόβουμε σε μακρόστενα sticks (μπαστουνάκια).
  2. Βάζουμε τη φριτέζα με το λάδι να ζεσταίνεται σε μέτρια προς ζεστή θερμοκρασία, δηλαδή εάν η κουζίνα μας έχει μια κλίμακα από 1 έως 9, εμείς θα ζεστάνουμε στο 6-7.
  3. Ετοιμάζουμε δίπλα από τη φριτέζα τρία μπολ όπου στο ένα έχουμε το αλεύρι, στο άλλο το σιμιγδάλι και στο άλλο το μείγμα που θα ανακατέψουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα.
  4. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το περνάμε κατά σειρά πρώτα από το αλεύρι και τινάζουμε κάθε φορά ώστε να πέφτει το περιττό αλεύρι. Μετά το βουτάμε στο μείγμα με τη μουστάρδα και τέλος στο σιμιγδάλι γυρνώντας το καλά ώστε να κολλήσει παντού.
  5. Τηγανίζουμε στη φριτέζα σε μπόλικο λάδι για 5 λεπτά περίπου. Βγάζουμε ένα και κόβοντας το ελέγχουμε να μην είναι καθόλου ροζ στη μέση.
  6. Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να σερβίρουμε.
  7. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ και σερβίρουμε ή δίπλα από το παναρισμένο κοτόπουλο ή περιχύνουμε.

Tip: εάν έχουμε το χρόνο βάζουμε τα παναρισμένα φιλέτα στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου να σταθεί επάνω τους το πανάρισμα. Μπορούμε επίσης να τα έχουμε πάντοτε έτοιμα και να τη τηγανίζουμε όποτε θέλουμε.