Καραμελωμένες πατάτες φούρνου με Μουστάρδα με μέλι Brava και θυμάρι

Καραμελωμένες πατάτες φούρνου με Μουστάρδα με μέλι Brava και θυμάρι

Υλικά: για 4-5 άτομα

  • 1,5 κιλό πατάτες mini
  • 3 κ.γ. Μουστάρδα με μέλι Brava
  • 40 ml ελιαόλαδο
  • 1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί (100 ml)
  • 1 κ.γ. ζωμό λαχανικών σε κσόνη διαλυμένο σε ½ κούπα νερό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 1 πρέζα ρίγανη, μερικά κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο. Καθαρίζουμε με τον αποφλοιωτή (peeler) τις μικρές πατάτες έτσι ώστε να μη χάσουμε πολύ από τη σάρκα τους. Στο multi χτυπάμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο, το κρασί, το ζωμό, τη ζάχαρη και το λεμόνι, αρκετά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές.

2. Στρώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί σε μέγεθος όπου οι πατάτες να μην είναι η μια πάνω στην άλλη και τις περιχύνουμε με το μείγμα που δημιουργήσαμε στο Multi.

3. Πασπαλίζουμε τις πατάτες με τη ρίγανη και το θυμάρι, με αλάτι και πιπέρι.

4. Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Όταν τις τρυπάμε με το πιρούνι εύκολα είναι έτοιμες.