Γλυκόξινο κοτόπουλο με σουσάμι

Γλυκόξινο κοτόπουλο με σουσάμι

Συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου!

Υλικά: για 4 άτομα

  • 1/2 φλ μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1/4 φλ κέτσαπ Brava
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1/4 κ.γ. νιφάδες κόκκινο πιπέρι, λιωμένες
  • 1 κιλό περίπου μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα, τεμαχισμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες
  • 1 φλ ρύζι μακρύκοκκο
  • φρέσκα κρεμμυδάκια, για γαρνίρισμα
  • σουσάμι, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη μαρμελάδα, το κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ και το λιωμένο κόκκινο πιπέρι.

2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε.

3. Αφήνουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα για 30 λεπτά ή και περισσότερο στο ψυγείο.

4. Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.

5. 20 λεπτά πριν το σερβίρισμα, μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

6. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη συνοδεία ρυζιού και πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.