Γλυκόξινες φτερούγες κοτόπουλου με ανανά

Γλυκόξινες φτερούγες κοτόπουλου με ανανά

Υλικά

  • 100 γρμ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρμ. ψιλοκομμένες πιπεριές κόκκινες και πράσινες
  • 100 γρμ. βούτυρο
  • 100 γρμ. σκούρα ζάχαρη
  • 100 γρμ. ξίδι
  • 50 γρμ. τριμμένο καρότο
  • 50 γρμ. χυμός λεμόνι
  • 100 γρμ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρμ. ψιλοκομμένες πιπεριές κόκκινες και πράσινες
  • 100 γρμ. βούτυρο
  • 100 γρμ. σκούρα ζάχαρη
  • 100 γρμ. ξίδι
  • 50 γρμ. τριμμένο καρότο
  • 50 γρμ. χυμός λεμόνι
  • 300 γρμ. κέτσαπ BRAVA
  • 1 κονσέρβα ανανάς σε φέτες
  • Αρωματικά: Τζίντζερ, σόγια, φλούδα και χυμό από 1 πορτοκάλι, λιωμένο σκόρδο, αλάτι πιπέρι.
  • 10 Φτερούγες κοτόπουλου.
  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε ελαφρά στο βούτυρο το κρεμμύδι, το καρότο τις πιπεριές και τον ανανά σε μικρούς κύβους.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα.
  3. Σβήνουμε με το ξίδι και το λεμόνι και κατόπιν την κέτσαπ.
  4. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και βάζουμε τα αρωματικά να βράσουν.
  5.  Γυρίζουμε τις φτερούγες κοτόπουλου και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, περιχύνουμε με την σάλτσα και σερβίρουμε με σουσάμι.