Γεμιστά αυγά

Γεμιστά αυγά

Υλικά: για 12 άτομα

  • 12 αυγά

Για τη γέμιση

  • 3 κουτ. σουπ. ανθότυρο ή κατίκι
  • 2 κουτ. σουπ. πέστο (με βασιλικό ή σπανάκι)
  • 1 κουτ.γλυκ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 2 κουτ. σουπ. μαγιονέζα BRAVA
  • 2 κουτ. σουπ. μουστάρδα BRAVA
  • 2 κουτ. σουπ. αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα πάπρικα

Εκτέλεση

  1.  Σε μια μεσαία κατσαρόλα, προσθέτετε νερό μέχρι τη μέση, περιμένετε να βράσει σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε τα αυγά. Τα βράζετε για 7 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά και περιμένετε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν, τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τους κρόκους.
  2. Για τη γέμιση με πέστο. Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύεται με ένα πιρούνι τη μισή ποσότητα των κρόκων με το ανθότυρο ή κατίκι, το πέστο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει αλοιφή.
  3. Για τη γέμιση με τη μουστάρδα. Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύεται με ένα πιρούνι τη υπόλοιπη ποσότητα των κρόκων με τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το τουρσί και την πάπρικα. Ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει αλοιφή.
  4. Μεταφέρετε τις γεμίσεις σε δύο κορνέ με αστέρι και γεμίζετε με κάθε γέμιση 6 κομμένα αυγά.

TIP: Για ακόμα πιο έντονη και πικάντικη γεύση αντικαταστήστε την πάπρικα με κάρυ.