Γαρίδες με σάλτσα από Μαγιονέζα Light και άρωμα καρύδας

Γαρίδες με σάλτσα από Μαγιονέζα Light και άρωμα καρύδας

Υλικά:για 4 άτομα

  • 400 γαρίδες μέτριες κατεψυγμένες ή φρέσκιες καθαρισμένες από το κέλυφος και το κεφάλι)
  • 3 κ.σ. σησαμέλαιο ή οποιοδήποτε ελαφρύ λάδι
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη Julien
  • 150 γρ. Καλαμπόκι βρασμένο
  • 200 γρ. λάχανο κομμένο Julien
  • Αλάτι & πιπέρι

για τη σάλτσα

  • 2 κ.γ. πάστα κάρυ
  • 250ml γάλα καρύδας
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 5 κ.σ. Μαγιονέζα Brava Light
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. Κέτσαπ Brava
  • 4 σπόρους καρδάμο θρυμματισμένο
  • Χυμό & ξύσμα από 1 lime
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Λίγα φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

1. Ξεκινάμε από τη σάλτσα που θα χρειαστεί να την προσθέσουμε αργότερα στις γαρίδες. Σε μια κατσαρόλα μετράμε και βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός της Μαγιονέζας Brava Light. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε για 10 λεπτά και έχουμε μια μέτριας πυκνότητας, γεμάτη αρώματα σάλτσα.

2. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ή Wok ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι με τα καρότα και την πιπεριά. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το λάχανο και το καλαμπόκι αφήνουμε για 2 λεπτά και τέλος προσθέτουμε τη σάλτσα που φτιάξαμε προηγουμένως.

3. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 5-8 λεπτά να δέσουν τα υλικά μας και ρίχνουμε και τις γαρίδες όπου θα βράσουν με τα άλλα υλικά για 2 λεπτά. Μην αφήσετε παραπάνω ώρα τις γαρίδες γιατί θα αποκτήσουν λαστιχένια υφή μη επιθυμητή.

4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη Μαγιονέζα Brava Light. Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε, διορθώνουμε το αλάτι και σερβίρουμε.

Η συνταγή αυτή μπορεί να συνοδευτεί τέλεια με ρύζι μακρύκοκκο στον ατμό.