Φριτάτα με λιαστές τομάτες και απαλή μουστάρδα Brava

Φριτάτα με λιαστές τομάτες και απαλή μουστάρδα Brava

Υλικά: για 4 άτομα

  • 6 λιαστές τομάτες
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 6 αβγά
  • 1 σφηνάκι φρέσκο γάλα
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κουταλιές απαλή μουστάρδα Brava
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Θυμάρι για γαρνίρισμα
  • Παρμεζάνα για γαρνίρισμα
  • Μουστάρδα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Αφήνουμε τις λιαστές τομάτες σε ένα μικρό σουρωτήρι να στραγγίξουν από το λάδι και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει ένα απαλό χρυσό χρώμα. Τοποθετούμε στο τηγάνι και τις κομμένες λιαστές τομάτες για 3 λεπτά και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά ακόμη.

3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με την τριμμένη παρμεζάνα, τη μουστάρδα και το γάλα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις τα υλικά στο τηγάνι και στη συνέχεια κατεβάζουμε την ένταση της φωτιάς.

4. Αφήνουμε την φριτάτα να ψηθεί μέχρι να φουσκώσει και τοποθετούμε ένα μεγάλο πιάτο για να την αναποδογυρίσουμε και να την ψήσουμε 3-4 λεπτά, από την άλλη πλευρά.

5. Σερβίρουμε την φριτάτα κομμένη σε τριγωνικά κομμάτια και πασπαλισμένη με φρέσκο θυμάρι, παρμεζάνα χοντροτριμμένη και λίγη μουστάρδα.