Φιλετίνια κοτόπουλου στο τηγάνι με πατάτες σοτέ και μουστάρδα με μέλι Brava

Φιλετίνια κοτόπουλου στο τηγάνι με πατάτες σοτέ και μουστάρδα με μέλι Brava

Υλικά:για 4 άτομα

  • 800 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο από στήθος
  • 40 μικρές πατάτες πλυμένες με την φλούδα τους
  • 4 κουταλιές μουστάρδα με μέλι Brava
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 σφηνάκια Μαυροδάφνη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

1. Αφού έχουμε πλύνει τις πατάτες πολύ καλά και τις έχουμε αφήσει με το δέρμα τους τις κόβουμε με ένα μικρό μαχαίρι σε τέσσερα κομμάτια. Και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ με κρύο νερό.

2. Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε σε μικρά κομμάτια το φιλέτο κοτόπουλου και τοποθετούμε σε ένα μπολ.

3. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την μουστάρδα καθώς και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

4. Στο μεγάλο μάτι της κουζίνα ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

5. Μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά.

6. Εάν το τηγάνι δεν είναι αρκετά μεγάλο κάνουμε την διαδικασία δύο φορές.

7. Εκείνη την στιγμή σουρώνουμε τις πατάτες για να αρχίζουν να στραγγίζουν από τα νερά τους.

8. Όταν το κοτόπουλο αρχίζει να παίρνει χρώμα σβήνουμε με την Μαυροδάφνη και χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για ακόμη 2-3 λεπτά.

9. Το κοτόπουλο είναι έτοιμο και το αφήνουμε στην άκρη.

10. Στο ίδιο τηγάνι το οποίο δεν ξεπλένουμε προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε της πατάτες προσθέτοντας μαζί την μία σκελίδα σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει.

11. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες προσθέτουμε το ψημένο κοτόπουλο και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και ανακατεύουμε καλά.

12. Σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα συνοδεύοντας με ένα δυνατό και μεστό κόκκινο κρασί.