Χοιρινές καραμελωμένες μπριζόλες

Χοιρινές καραμελωμένες μπριζόλες

Συνταγή της Εύας Παρακεντάκη!

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.γ θυμάρι
  • 1 κ.γ. δενδρολίβανο
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο τριμμένο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 ντομάτα κομμένη
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζιντζερ
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά
  • 2 κ.δ. κρέμα βαλσάμικο με ρόδι Brava

Εκτέλεση

1. Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ τις μπριζόλες, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι, την πάπρικα, το κύμινο, το δενδρολίβανο, την φρέσκια ρίγανη και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε να πάει η μαρινάδα παντού, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα για να μαριναριστεί.

2. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά έως ότου μαγειρευτεί. Αφαιρούμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και στο ίδιο προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τον κουρκουμά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου.

3. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και ύστερα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά και τις μαγειρεμένες μπριζόλες. Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να μελώσει.