Χοιρινά σουβλάκια με μπέικον

Χοιρινά σουβλάκια με μπέικον

Συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου!

Υλικά: για 12 μερίδες

  • 2 ψαρονέφρια (800-900 γρ), κομμένα σε μπουκιές πάχους 2,5 εκ.
  • 12 χοντρές φέτες καπνιστό μπέικον
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ.σ. σκόνη σκόρδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τη μαρινάδα:

  • 1/2 φλ μουστάρδα Brava
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. Worcestershire σάλτσα
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.γ. Hot Chilli Sauce Brava

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την πάπρικα, τη σκόνη τσίλι και σκόρδου, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

2. Προσθέτουμε τα κομμάτια χοιρινού και ανακατεύουμε να καλυφθούν με το μείγμα μπαχαρικών.

3. Τυλίγουμε κάθε κομμάτι χοιρινού με 1/2 φέτα μπέικον και το περνάμε σε ένα ξύλινο ή μεταλλικό σουβλάκι 30 εκ. (θα χρειαστούμε 12 σουβλάκια) αφήνοντας χώρο ανάμεσα σε κάθε κομμάτι.

4. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο κρέας και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα,  το μέλι, τη Worcestershire σάλτσα, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τη Hot Chilli Sauce, ανακατεύουμε και περιχύνουμε στα σουβλάκια.

6. Σκεπάζουμε την πιατέλα με μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν για 1-4 ώρες στο ψυγείο.

7. Ψήνουμε τα σουβλάκια μας στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 12-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν.

8. Σερβίρουμε αμέσως.