Burger με τυρί Camembert

Burger με τυρί Camembert

Υλικά: για 4 άτομα

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά κομμένο μια φορά στο χοντρό κόσκινο της μηχανής του κιμά
  • 1 κ.σ. Worcestershire
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 συσκευασίες Camembert
  • 2 φλιτζ.τσαγ. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 2-3 κ.σ. μουστάρδα με μέλι Brava
  • 3-4 φύλλα δροσερά μαρούλι
  • 4-5 φέτες τομάτα
  • 4 ψωμάκια burger
  • 2 αυγά
  • 2 φλιτζ. τσαγ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 φλιτζ.τσαγ. λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνετε τον κιμά μαζί με τη Worcestershire, τη μουστάρδα σκόνη και μια κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο. Πλάθετε τα μπιφτέκια, βουτώντας τα χέρια σας σε λίγο ηλιέλαιο, στρογγυλά και λεπτά.
  2. Πανάρετε το τυρί πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία δυο φορές. Το τηγανίζετε σε καυτό λάδι για λίγα λεπτά, να πάρει χρώμα, σε βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο ηλιέλαιο.
  3. Βάζετε στο κάτω ψωμάκι μουστάρδα, το μπιφτέκι, το camembert, την τομάτα και το μαρούλι και σκεπάζετε με το ψωμάκι.
  4. Σερβίρετε αμέσως με σαλάτα ή τηγανιτές πατάτες.

TIP: Μπορείτε να προσθέσετε μαγιονέζα και ροδέλες ξερό κρεμμύδι.