Burger με τσένταρ, μπέικον, καραμελωμένο κρεμμύδι και BBQ Sauce

Burger με τσένταρ, μπέικον, καραμελωμένο κρεμμύδι και BBQ Sauce

Συνταγή της Μυρσίνης Λαμπράκη!

Υλικά: για 6 άτομα

Για τα μπέργκερ

  • 6 ψωμάκια
  • 6 φέτες ντομάτα
  • 6 φέτες τυρί τσένταρ
  • 6 φέτες ξεροψημένο μπέικον
  • 6 κουτ.γλυκ. καραμελωμένο κρεμμύδι

Για τα μπιφτέκια

  • 1200 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1/3 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1/2 φλιτζάνι BBQ Sauce Brava
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 2 κουτ.γλυκ. μουστάρδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση
 
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις πάρουν βράση τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζάνι από τη σάλτσα για το σερβίρισμα.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε τον κιμά με το αυγό, τη βρώμη, ¼ φλιτζάνι σάλτσα, τα αλάτια, το πιπέρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε το μείγμα καλά και σχηματίζουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια.

3. Ψήνουμε το μπέικον στον φούρνο ως εξής. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι και αραδιάζουμε επάνω τις φέτες με το μπέικον. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο γκριλ μέχρι να ροδίσει και να ξεροψηθεί.

4. Ψήνουμε τα μπιφτέκια στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου για 6 λεπτά από τη μια πλευρά τα αλείφουμε με τη σάλτσα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2 λεπτά. Γυρνάμε τα μπιφτέκια από την άλλη πλευρά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.

5. Συναρμολογούμε τα μπέργκερ ως εξής: Κόβουμε το ψωμάκι και στην μια φέτα βάζουμε μια φέτα τυρί, 1 κουτ. γλυκ. καραμελωμένο κρεμμύδι, το μπιφτέκι, την BBQ sauce Brava, τη ντομάτα, το μπέικον και τέλος την άλλη φέτα ψωμιού. Σερβίρουμε αμέσως.

TIP

Αν θέλετε να παραλείψετε τα καραμελωμένα κρεμμύδια μπορείτε να βάλετε ροδέλες φρέσκου κρεμμυδιού και λίγο μαρούλι.