Burger με Hot Chilli Sauce και τηγανητό αυγό

Burger με Hot Chilli Sauce και τηγανητό αυγό

Συνταγή της Μυρσίνης Λαμπράκη!

Υλικά: για 4 άτομα

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά με λίγο λίπος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 αυγά
  • 4 ψωμάκια brioche
  • 4 κουτ. σουπ. λιωμένο ανάλατο αγελαδινό βούτυρο
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • 2 κόκκινες πιπεριές jalapeno
  • 1 κουτ. σουπ. Hot Chili Sauce BRAVA
  • 1/4 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Εκτέλεση
 1. Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, αλατoπιπερώνουμε και ζυμώνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια σχηματίζουμε 4 μπιφτέκια. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου για 8 λεπτά από κάθε πλευρά.

2. Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα αυγά όπως σας αρέσουν (μελάτα, σφιχτά).

3. Αλείφουμε την κομμένη πλευρά από τα ψωμάκια με το βούτυρο και τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά στο γκριλ.

4. Για τη σάλτσα. Ψήνουμε τις πιπεριές και το σκόρδο ακαθάριστα στα κάρβουνα ή στο γκριλ, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τα καθαρίζουμε από σπόρους και επιδερμίδα και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ κρατώντας 2 – 3 πιπεριές ολόκληρες (και καυτερή και γλυκιά), αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την Hot Chili Sauce Brava.

5. Σερβίρουμε με τον εξής τρόπο: ψωμάκι, μια γενναία στρώση σάλτσα, μπιφτέκι, πιπεριά, αυγό, πιπεριά, ψωμάκι.

TIP

Μπορείτε να φτιάξετε και μόνο γλυκιά σάλτσα με πιπεριές Φλωρίνης χωρίς τις καυτερές και να ενισχύστε με λίγο ξύδι και κέτσαπ.