Αρνίσια μπιφτέκια γεμιστά με ροκφόρ με σως από πικάντικη μουστάρδα Brava

Αρνίσια μπιφτέκια γεμιστά με ροκφόρ με σως από πικάντικη μουστάρδα Brava

Συνταγή από την Αρετή Μουλακάκη!

Υλικά: για 4 άτομα

Για τα μπιφτέκια

  • 800 γρ. κιμάς από αρνί
  • 2 κ.σ. Μουστάρδα Brava τύπου Dijon
  • 150 γρ. ψωμί του τοστ χωρίς κόρα (5 φέτες περίπου)
  • 250 γρ. ροκφόρ ή μπλε τυρί Δανίας
  • 1/3 κούπας γάλα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • ½ κούπα κόλιανδρο φρέσκο
  • ½ κούπα μαϊντανό
  • Αλάτι (10 γρ. περίπου)

Για τη σάλτσα

  • 80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 80gr. Μαγιονέζα Brava Light
  • 50 γρ. ροκφόρ ή μπλε τυρί Δανίας θρυμματισμένο

Εκτέλεση

1. Όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια εκτός του κιμά και του ροκφόρ, τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα ομογενοποιούμε. Σαν αποτέλεσμα έχουμε ένα μείγμα παχύρευστο το οποίο και το αναμιγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τον κιμά. Ζυμώνουμε και αν έχουμε το χρόνο αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

2. Πλάθουμε τα μπιφτέκια, αρχικά επίπεδα και περίπου διπλάσια σε διάσταση από το τελικό μέγεθος. Τοποθετούμε στη μέση από ένα κομμάτι ροκφόρ περίπου 1-2 εκατοστών και κλείνουμε γύρω με τον κιμά.

3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε τα μπιφτέκια για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα ακουμπάμε σε ταψί που το έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά.

4. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη Μαγιονέζα Brava και θρυμματίζουμε το ροκφόρ μέσα στη σος. Χτυπάμε στο Multi ώστε να λιώσει το τυρί και να έχουμε μια παχύρευστη σως. Σερβίρουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας.