Άδανα κεφτέ με σάλτσα γιαουρτιού

Άδανα κεφτέ με σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά: για 6 άτομα

Για τους κεφτέδες:

  • 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 200 γρ. φρυγανιά
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 2 μέτριες ντομάτες σε φέτες
  • 2-3 πιπεριές μακρόστενες
  • 3 πίτες κομμένες τετράγωνα μικρά κομματάκια
  • 5 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό

Για το τηγάνισμα:

  • Ηλιέλαιο

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 1 φλιτζ. τσαγ. σάλτσα ντομάτας
  • 2 κ.σ. Hot Chili Sauce Brava
    1 κ.σ. Κέτσαπ Brava
    1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά και προσθέτετε το αυγό χτυπημένο, τον δυόσμο, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, το ηλιέλαιο, αλάτι και πιπέρι . Ζυμώνετε το μείγμα και το βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.
  2. Πλάθετε τους κεφτέδες σε μέγεθος ενός καρυδιού και τους πατάτε ελαφρά με την παλάμη σας. Ζεσταίνετε καλά το ηλιέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε λίγους λίγους τους κεφτέδες και τους τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  3. Ζεσταίνετε σε ένα άλλο τηγάνι λίγο ηλιέλαιο και τηγανίζετε τις πιπεριές και τις φέτες ντομάτας.
  4. Κόβετε τις πίτες σε μικρά τετράγωνα κομματάκια τις αραδιάζετε σε μια πιατέλα και περιχύνετε με λίγο λιωμένο βούτυρο.
  5. Αραιώνετε το γιαούρτι με λίγο νερό και προσθέτετε το σκόρδο. Περιχύνετε τις πίτες και πάνω από το γιαούρτι βάζετε τη σάλτσα ντομάτας.
  6. Τέλος τοποθετείτε τους Άδανα κεφτέδες, περιχύνετε με καυτό βούτυρο, πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

TIP: Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση προσθέστε μέσα στο βούτυρο καυτερό μπούκοβο ή τσίλι σκόνη.